Logo gemeentenieuwsonline.nl
De prijswinnaars Simone Foekens(l) en Rijk Arends (r)
De prijswinnaars Simone Foekens(l) en Rijk Arends (r)

Onder Vuur wint Eigenwijsprijs

OPHEUSDEN - Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Hart van Vathorst in Amersfoort zijn vrijdagmiddag 27 september de winnaars bekend gemaakt van de EigenWijsPrijzen 2018, de christelijke kinderjury. Rijk Arends en Simone Foekens zijn de winnaars van de EigenWijsPrijs 2018.

Bijna 3000 kinderen gaven de meeste stemmen aan Battje en de bandenprikker van Simone Foekens, uitgeverij Den Hertog en aan Onder vuur, het debuut van de Opheusdense schrijver Rijk Arends, uitgeverij Den Hertog.

Sinds 1999 stemmen kinderen op hun favoriete boek voor de EigenWijsprijs, de christelijke kinderjury.         Kinderen van basisscholen uit heel Nederland lazen per groep of als EigenWijsLeesRaad in de categorieën groep 3-5 en groep 6-8. Christelijke uitgevers meldden hun titels aan om mee te dingen naar deze prijs. Aan het eind van het project stemden de kinderen op hun meest populaire titels. De winnaars ontvangen een geldprijs van 175 euro en een unieke ingelijste foto van Anki van Diermen en Froukje Knol. Voor de categorie groep 6-8 kreeg Onder Vuur van de Opheusdenaar Rijk Arends de meeste stemmen. Het winnende boek speelt zich af in Opheusden ten tijde van De Tweede Wereldoorlog. Voor de categorie groep 3-5 won Simone Foekens.

De EigenWijsPrijs is een initiatief van het Platform Christelijke Kinderboeken, die zich inzet voor meer kwaliteit in en promotie van christelijke kinderboeken. Meer informatie staat op www.christelijkekinderboeken.nl.

Meer berichten