Afbeelding

Landelijke Fruitplukdag bij fruitteler De Woerdt in Ressen: Gezellig appeltaart bakken in de boomgaard

Algemeen

RESSEN - Bakexpert Danna bakt tijdens de Landelijke Fruitplukdag op zaterdag 22 september heerlijke appeltaarten in de boomgaard van fruitbedrijf De Woerdt. Zelf plukken en zelf proeven, dat is het idee van de plukdag. Bezoekers kunnen meteen met hun zelf geplukte appels aan de slag.

Of je nu een doorgewinterde thuisbakker bent of alleen bakt voor een verjaardag, een lekker stuk appeltaart uit eigen oven smaakt altijd. Niet voor niets is de appeltaart de meest gebakken taart van Nederland. Uit onderzoek is echter gebleken dat zo'n 40% van de thuisbakkers te weinig deeg over heeft voor de reepjes bovenop. Met de mix Koopmans Appeltaart extra deeg maak je heel makkelijk je vertrouwde appeltaart, maar dan met 25 procent meer deeg. Handig voor grotere springvormen. Die smaken altijd en helemaal met vers geplukte appels van Hollandse bodem.

Elk stukje anders

Bij fruitteeltbedrijf De Woerdt (1977) in Ressen telen ze naast peren (11 ha) ook zo'n tien verschillende rassen appels (11 ha), waaronder Elstar, Jonagold, Pinova, Greenstar en Wellant. Van hard tot zacht en van zoet tot zuur. 'Klanten vragen weleens welke appels het lekkerste zijn voor een appeltaart. Mijn vader adviseert dan altijd om ze allemaal te gebruiken, want dan smaakt elk stukje van de appeltaart anders', grapt teler Wessel van Olst.Koopmans adviseert voor appeltaart de Elstar en de Cox Orange. Goudreinetten zijn moesappels en daardoor minder geschikt.

Leuk uitje

Op het appelspringkussen, zelf appelsap persen of een ritje in een fruitkist door de boomgaard. Fruitbedrijf De Woerdt maakt van de plukdag op zaterdag 22 september een feest. Bezoekers zijn welkom tussen 8 en 17 uur. Genieten van de lekkere geur van zelfgebakken appeltaarten in de boomgaard kan tussen 9.30 en 15.30 uur. Fruitbedrijf en Landwinkel de Woerdt is gevestigd aan de Woerdsestraat 4 in Ressen. Kijk voor meer informatie op www.dewoerdt.nl

Uitgelicht

Digitale krant