Musici Promyki Krakowa. (Foto: Michel Nas)
Musici Promyki Krakowa. (Foto: Michel Nas) Foto: Michel Nas

Bijzonder Pools concert in Driel: de Stralen van Krakau

Algemeen

DRIEL - Donderdagavond 20 september verzorgen Poolse musici, samen met bekende gemengd koor Cantorije in de herdenkingsweek een Pools concert in de Drielse katholieke kerk.

Stralend middelpunt van het concert op 20 september vormt de muziekgroep Promyki Krakowa (‘Stralen van Krakau’). Deze groep, bestaande uit jongeren in traditionele klederdracht, onderstreept nu al bijna 25 jaar de belangrijke Poolse bijdrage aan Operatie Market Garden. De geschoolde musicerende jongeren, onder leiding van Roma Krzemien, worden de vioolkinderen uit Krakau genoemd, maar er wordt ook cello en trompet gespeeld. Met hun traditionele muziek en zang spelen ze de sterren van de hemel.

Voor de pauze concerteren Promyki Krakowa en Cantorije, onder leiding van Diederik Elings, samen. Bezoekers van de Polenmis in eerdere jaren kennen het ontroerende Marialied Czarna Madonna (Zwarte Madonna). Cantorije heeft meermalen opgetreden in de Poolse zusterparochie Jelenia Góra-Cieplice.

Het Blije Kerkconcert op 20 september begint om 19.30 uur. De toegang is vrij. In de pauze wordt een drankje geserveerd. Na afloop is er een deurcollecte voor de gemaakte kosten. Dan zullen ook de unieke Sosabowski-tulpenbollen te koop zijn. Deze unieke roodgele tulp werd vorig jaar ten doop gehouden. Generaal Sosabowski had de leiding van de 1e Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade. Ieder is welkom bij dit Blije Kerkconcert, dat de toehoorder laat genieten van unieke Poolse cultuur en muziek.

Uitgelicht

Digitale krant