Avondje Betuwse lectuur met Christa, Wes en Jan

Algemeen

ELST - Christa van Kleef heeft haar ervaringen met een reünie rond haar vijftigjarige leeftijd in 2009 gevierd met de uitgave van een speciaal boek hierover: ‘Fieftuch’.

Het boek bevat naast haar eigen verhaal ook foto’s en persoonlijke verhalen van de reünisten van drie lokale scholen (openbaar, katholiek en christelijk). Op haar eigen wijze zal ze u verhalen vertellen uit en aan de hand van haar boek.

Velen kennen Wes Leurs van zijn Toon Hermans liedjes. Maar weet u ook dat hij een boekje geschreven heeft (‘Wie zei je ok us wèr?’) over bij- en scheldnamen in Elst? Al vanaf 2012 verzorgt Wes lezingen over dit fenomeen. Voordat iedereen van Napoleon een achternaam moest hebben, was het hebben van een bijnaam pure noodzaak. Wes zal u hier meer over vertellen en het is bijna zeker dat u een aantal van die namen (nog) kent.

De rode draad in het programma wordt gevormd door een aantal haiga’s. Dit zijn gedichtjes bij een afbeelding volgens de originele Japanse bedoeling. De lezingen van Christa en Wes worden hiermee door Jan Zwier omlijst en met elkaar verbonden.

De avond is 5 september van 20.00 uur tot 22.00 uur in de vestiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid, Europaplein 1 in Elst

Aanmelden kan bij Wil Teunissen, 06 30764452, wilteunissen1956@gmail.com en bij Jan Zwier, 06 80095122, jan.zwier@chello.nl. (www.fortefit.nl).

Uitgelicht

Digitale krant