De Blauwe Bever onderweg van Eiland van Maurik naar Culemborg (foto: Stichting Rijnoevervaarten)
De Blauwe Bever onderweg van Eiland van Maurik naar Culemborg (foto: Stichting Rijnoevervaarten) Foto: Stichting Rijnoevervaarten

Met De Blauwe Bever naar Culemborg

Algemeen

MAURIK - Op 14 augustus vaart het safarischip De Blauwe Bever naar een groen Rijksmonument, een unieke groenaanleg uit 1640. Ernaast liggen nieuwe landgoederen en natuurontwikkelingsgebieden. Alles in één wandeling te zien.


Het schip vertrekt van het Eiland van Maurik over de Lek westwaarts, richting de Redichemse Waard. Daar legt de Blauwe Bever aan en de passagiers wandelen over de zomer- en winterdijk naar Het Rondeel. Het is een uniek bewaard gebleven voorbeeld van beplanting uit de Renaissance, een Rijksmonument. Onderweg zal de gids wijzen op de flora van het rivierengebied. Naast dit gebied zijn de laatste tien jaar nieuwe landgoederen ontwikkeld. Beleef het verschil!


Op de terugwandeling langs de winterdijk krijgt de deelnemer een mooi uitzicht op de natuurontwikkeling in een deel van de Beusichemse Waard. Om ongeveer 17.00 uur is de Blauwe Bever terug bij het eiland van Maurik. Voor meer informatie en /of reserveren zie:
www.deblauwebever.nl/reserveren.

Uitgelicht

Digitale krant