De turnsters zijn erg blij met de nieuwe brug (foto: Victor Mensing)
De turnsters zijn erg blij met de nieuwe brug (foto: Victor Mensing) Foto: Victor Mensing

Rabobankfonds sponsort nieuwe damesbrug GV Excelsior

Algemeen

ZETTEN - Gymvereniging Excelsior presenteert met enige trots haar nieuwe aanwinst: een nieuwe vrijstaande damesbrug, het tastbare resultaat voor de leden van een succesvolle fondsenwervingscampagne dit voorjaar.

De nieuwe damesbrug als aanvulling op het trainingsmateriaal werd een noodzaak met de groeiende groepen van selectieturnsters en preselectie. GV Excelsior diende bij het Rabobankfonds van Rabobank Oost Betuwe een ambitieus projectplan in voor de verwerving van een vrijstaande damesbrug met mattenset met een begroting van bijna 8.000 euro. Als cofinanciering bracht Excelsior giften en opbrengsten van diverse acties in, waaronder de opbrengst van de Grote Clubactie in 2017, de eierenactie en de gift van 500 euro van de Lionsclub Midden Betuwe. Het restant van het benodigde bedrag werd aangevraagd bij het Rabobankfonds, die kort na de aanvraag liet weten dat ze maar liefst 4.000 euro toekenden, waardoor de brug met toebehoren met nog een extra bijdrage vanuit de vereniging haalbaar werd.

Begin juli kwam de nieuwe vrijstaande brug binnen in De Wanmolen en afgelopen donderdag werd de brug ingewijd door de selectieleden Annelee en Josefien.

Uitgelicht

Digitale krant