Macsem en Stoffel, bijzondere maatjes (foto: Welzijn Rivierstroom)
Macsem en Stoffel, bijzondere maatjes (foto: Welzijn Rivierstroom) Foto: Welzijn Rivierstroom

Macsem en Stoffel, bijzondere maatjes

Algemeen

OCHTEN - Stoffel bezoekt wekelijks de koffie-inloop van het Huis van Ochten op woensdagmorgen in het dorpshuis. Daar vroeg hij de sociaal werker of zij iemand wist die hem kon helpen met de computer.

Macsem, een 28 jarige jongeman uit Syrië bezocht eerder het Praathuis om Nederlands te leren. Hij werkte in Damascus in de ICT. In Nederland wil hij hier ook mee aan de slag maar eerst wil hij de Nederlandse taal goed leren. Ook Macsem kwam na een appje van de sociaal werker langs bij de koffie-inloop en zo kwam de match tussen Stoffel en Macsem tot stand. Gelijk na de koffie gingen ze samen aan de slag. Terwijl Macsem uitleg geeft over de computer leert Stoffel Macsem beter Nederlands spreken.

Er is een klik tussen de mannen en ze spreken af elkaar vaker op te zoeken. Stoffel: “Mijn deur staat altijd open en de koffie staat klaar.” Dit waardeert Macsem die vanuit Syrië gewend is spontaan bij mensen langs te gaan en erg moet wennen aan de Nederlandse afsprakencultuur. Dit is een mooi voorbeeld van hoe steeds meer inwoners elkaar weten te vinden en elkaar versterken.

Uitgelicht

Digitale krant