Ricardo Brink in actie op het circuit van Zolder (foto: John van de Heuvel)
Ricardo Brink in actie op het circuit van Zolder (foto: John van de Heuvel) Foto: John v. d. Heuvel

IDM Races Zolder, mooi weer en veel gezinnen

Algemeen

DODEWAARD - Op zondag 8 juli waren er veel gezinnen te gast bij de motorraces van SWPN / Official Partner of Stichting Zorgeloos Kind. Onder perfecte omstandigheden konden de gezinnen genieten van de verrichtingen van Ricardo Brink ‘coureur van SWPN / Official Partner of Stichting Zorgeloos Kind’.

Ricardo was voor de kinderen heel goed te volgen op de baan door de zijn fel oranje helm. Ze zagen een hele goede start en een prima eerste deel van de wedstrijd. Helaas viel hij aan het einde van de race wat terug door slijtage aan de achterband, maar met een dertiende plaats kon iedereen mee leven.

Na de eerste race weer terug om te eten en gelijk daarna kwam Ricardo in de box om te vertellen over het racen. Hij kwam niet alleen, want ook kwamen twee ex coureurs van SWPN / Official Partner of Stichting Zorgeloos Kind ‘Lennart van Houwelingen en Danny de Boer’ in de box om geïnterviewd te worden. Het werd een erg leuk gesprek en de kinderen luisterden aandachtig naar de spannende verhalen van deze drie toppers.

Nu naar de Pit-box om de kijken naar de motoren en natuurlijk ook om op de motor te kunnen zitten, naast Ricardo. Ook werd de trailer van het team van binnen en buiten bekeken en bij terugkomst in Vip-box, was het al tijd voor de tweede race van Ricardo. Weer was de jonge coureur goed weg bij de start en kon een prima racetempo aanhouden. Ronde na ronde wist hij een plaatsje naar voren te komen om zo te finishen op een uitstekende achtste plaats. Onder luid applaus van de kinderen kwam een blije Ricardo ‘zwaaiend’ langsrijden. De gezinnen en de kinderen hebben genoten.

Uitgelicht

Digitale krant