(foto: Gijsbert Peelen)
(foto: Gijsbert Peelen) Foto: Gijbert Peelen

Wandelen op de oeverwal

Algemeen

DODEWAARD - Nu de langste dag voorbij is lijkt de rust in de natuur terug te keren. De bomen zijn bebladerd en de kruiden zijn hoog opgeschoten. Maar wat lijkt is schijn.

 

De pas uitgevlogen vogels zoeken hun eerste kostje tussen de struiken terwijl hun vaders het hoogste lied zingen en de moeders op het tweede legsel zitten. Ondertussen maken ze ook gebruik van de lange warme dagen, om zich al vast op te vetten voor de najaarstrek. Kijk en luister goed met de IVN gids om te ervaren wat zich afspeelt in het bladerdek. Langs de bermen en in de weilanden bewonderen we de bloemen van kroonkruid, kraailook, ganserikken, reseda en cichorei en al wat meer zij langs de oude kleigaten en de Waaloever.

IVN RijnWaal houdt op zondag 24 juni een zomerwandeling door in de Dodewaardse uiterwaarden op het thema; zomerverschijnselen en stroomdalflora. Om 13.45 uur is het verzamele bij het Kerkje van Dodewaard aan de Waalbandijk 58 in Dodewaard. Om 14.00 uur vertrekken de natuurgidsen voor een wandeling van twee uur door de polder. Tip: laarzen aan en kijker mee. Geschikt voor het hele gezin, een vrije gift is welkom. Nadere informatie bij: Gijsbert Peelen 06 10864179.

Uitgelicht

Digitale krant