Berg Idylle (foto: Herman Verkerk/Event architectuur)
Berg Idylle (foto: Herman Verkerk/Event architectuur) Foto: Herman Verkerk/Event architectuur

Kunstcafé Overbetuwe: Excursie naar Idylles in Park Lingezegen

Algemeen

BETUWE - Kunstcafé Overbetuwe verzorgt vrijdagavond 22 juni een excursie naar de Berg Idylle en de Water Idylle in Park Lingezegen. Ontwerper Herman Verkerk van Event Architectuur vertelt bij beide Idylles over de vormgeving in relatie tot het landschap.

De Berg Idylle en de Water Idylle zijn gemaakt door EventArchitectuur. Bij de Idylles wordt een ecologische stapsteen (verbinding tussen verschillende natuurgebieden) gecombineerd met een rustplaats voor bezoekers. Voor de Berg Idylle ontwierp EventArchitectuur een langzaam oplopend terrassenlandschap, omringd door een gevarieerd bos. Vanuit de heuvel zijn diverse doorzichten naar het landschap gemaakt. De Water Idylle doet denken aan een ondergelopen weiland. Trottoirbanden liggen als bielzen verzonken in de klei en leiden je rond het wateroppervlak.

Na afloop van de excursie kan men napraten met Herman Verkerk en met elkaar bij De KiK in Elst (achter de Hema). De start is bij de Berg Idylle (tussen de A325, Sillestraat en De Broekakkers, nabij Shell station langs de A325). Het verzamelen met auto of fiets is om 19.45 uur. Start 20.00 uur. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Inschrijven kan via kunstcafeoverbetuwe@gmail.com.

Uitgelicht

Digitale krant