Snowapple & Mexican Friends (foto: Marten Post)
Snowapple & Mexican Friends (foto: Marten Post) Foto: Marten Post

Uniek evenement op een unieke plek

Algemeen

KESTEREN - Het zonovergoten tuinconcert met Snowapple en Mexican friends in Kesteren was een groot succes. Met dank aan Susanne Wolthaar en Hans van der Molen die hun prachtige tuin tijdens de Betuwse open tuinenroute beschikbaar stelden voor dit leuke optreden van Snowapple in een nieuwe uitgebreide formatie met Mexicaanse musici.

Naast eigen werk dat ze zelf omschrijven als pop/folk/opera/avant-garde-cumbia speelden ze ook een verscheidenheid aan bekende Mexicaanse nummers. Het publiek genoot ook duidelijk van de variëteit en het enthousiasme waarmee de groep een muzikale 'rondmars' door de tuin van Huis ten Halve maakte.
In 1849 was het een gemengd boerenbedrijf, in een van de rijkste periodes van deze regio. Naast boerenbedrijf was het ook een café en een wisselplaats voor paarden en koetsen. Het huis ligt aan een oude weg die in de Romeinse tijd al gebruikt werd: de Limes de noordelijkste grens van het Romeinse Rijk. Kesteren, de verbasterde naam van Castra was een Romeinse legerplaats, vlak bij de doorwaadbare plek in de Rijn bij Rhenen. In het streekmuseum aan de provinciale weg bij Ommeren zijn er tal van voorwerpen uit die tijd te vinden. Onlangs werd hier vlakbij een belangrijke goudschat gevonden. Geen goudschat, maar een muzikale schat kon men afgelopen zaterdag in gedachten meenemen.

Huis ten Halve open tuinconcert 2018

Uitgelicht

Digitale krant