Geslaagd uitstapje bejaardensociëteit Herveld-Andelst

Algemeen

HERVELD - Woensdag 2 mei gingen de senioren uit Herveld op pad. De weersvoorspellingen waren uitstekend en een blijmoedige groep mensen ging op excursie.

"We reden door een prachtig landschap met heel veel mooie uitzichten en oude plaatsjes, langs kassencomplexen en industrieparken en we werden op allerlei bijzonderheden gewezen door Alex, onze vaste chauffeur. De rit op zich was al een feestje. We reden richting Dussen naar klompenmakerij Den Dekker. Maar eerst koffie met gebak. Daarna naar de klompen en zagen we hoe van een nat stuk hout de vorm werd aangebracht voor de klomp. Dit alles per machine en niet als vroeger met de hand. Zo hebben we stukje bij beetje de klomp zien ontstaan. We zijn van een generatie die op klompen hebben gelopen en veel verhalen over vroeger kwamen los. We moesten ook raden welke klompen in welke streek gedragen werden, zoals de stropersklomp, een speciale klomp. In het winkeltje ging menig klein klompje over de toonbank."

Daarna vertrok de bus richting Made naar Hotel 't Trefpunt voor een heerlijk driegangen diner. In Drimmelen scheepten we in voor een vaartocht door Biesbosch. Na een prachtige tocht gingen we om kwart over vijf weer op huis aan. Onderweg ging de snoeptrommel weer rond én... bovendien ook nog hartige hapjes. Na een afscheidswoordje van mevrouw Verploegen die ons vertelde dat dit haar laatste werkzaamheden waren. Ze is nu 90 jaar en inmiddels is ook in een opvolger voorzien. Zo kunnen we erop rekenen dat het seniorenuitstapje gewoon weer doorgaat. En zo kwamen we heel tevreden weer terug in Herveld. Het was weer een heel fijne dag."

Uitgelicht

Digitale krant