Papa reiger op de uitkijk
Papa reiger op de uitkijk

Dierengeluiden: Blauwe reiger

Algemeen

HETEREN - Net als vorig jaar zitten er blauwe reigers te broeden in de bomen bij de poel van de Olmenhoeve. Volgens mij zitten ze al een poosje op het nest. Ik ben benieuwd wanneer de jongen uitkomen en het weer een komen en gaan is van papa en mama reiger met vissen en andere waterdieren om de jongen te voeden.

Bij reigers blijven de jongen ongeveer vijftig dagen op het nest en aan het eind van deze periode krijgen de jongen van de beide ouders vliegles. Dan gaat het hele 'gezin' de lucht in. Het wordt dus weer zaak om goed op te letten of je meerdere, 5 of 6, reigers bij elkaar in de lucht ziet 'dartelen'. Ze krijgen niet alleen vliegles, maar ook wordt de jongen aangeleerd hoe ze moeten jagen op voedsel.

De blauwe reiger is een waadvogel die waardig door ondiep water schrijdt of doodstil aan de kant van het water staat te wachten tot er een prooi voorbij komt. Deze prooien kunnen kikkers of andere reptielen zijn, maar ook grotere vissen zoals voorn of karper. Blauwe reigers zijn beschermde vogels, wat tot gevolg heeft dat ze veel minder schuw zijn dan vroeger en je ze dus gemakkelijker van van dichterbij kunt bekijken. Wil je de reigers een keer op het nest zien kom dan naar camping Overbetuwe aan de Uilenburgsestraat 1 in Heteren. Voor meer informatie over ons natuurterrein en de kinderboerderij kun je kijken op www.facebook.com/kinderboerderijoverbetuwe.

Als je informatie wilt over de aanstaande rommelmarkt of kinderfeestjes kun je mailen naar info@campingoverbetuwe.nlbellen met 026 4720707.

Uitgelicht

Digitale krant