Harmonie-orkest Betuwse processie Kevelaer

Algemeen

HUISSEN - Op donderdag 9 augustus vindt de bedevaart naar Kevelaer plaats. Ook dit jaar wil men weer een (harmonie) orkest samenstellen, dat zal bestaan uit leden van diverse verenigingen en andere muzikale liefhebbers.

"We doen een extra oproep voor alle muzikanten,klarinettisten, saxofonisten,trompettisten om zich op te geven, want bij deze groepen hebben we meestal een tekort en dat is jammer. Dit geldt ook voor de bespelers van de dwarsfluit en de hoorn en bas. Iedereen is welkom.

De repetities worden gehouden op maandag 30 juli en maandag 6 augustus in het Gemeenschapshuis in Huissen -Zand. De repetities beginnen om 19.30 uur. De muziekstukken zijn dit jaar weer gevarieerd. Voor elk wat wils. Naast de gebruikelijke kerkelijke liederen zijn er ook wat moderne nummers opgenomen. Dit afgewiseld met leuke marsen.

Het programma is wat beknopter dan voorgaande jaren en start later dan gebruikelijk. Dit jaar is er meer tijd de muzikale optredens gereserveerd. Tussen de tijden van muzikale medewerking door is er voldoende gelegenheid om een kijkje in Kevelaer te nemen.

De hoogmis is om 10.00 uur en het lof om 16.00 uur. We hopen dat dit voor meer muzikanten een stimulans is om mee te doen. Het is een leuke bezigheid, tevens heb je als muzikant een stukje opvulling in de vakantieperiode.

Op het einde van dag zal een mini-concert gegeven worden pittoreske kerkplein nabij de basiliek in Kevelaer. Het vervoer van en naar Kevelaer is per bus geregeld. Voor informatie kunt u terecht bij Theo Jansen 026 3252172 (jansweiss@me.com)."

Uitgelicht

Digitale krant