Gezelligheid bij vislessen van De Rietvoorn Elst (foto: Eddie van Wervem)
Gezelligheid bij vislessen van De Rietvoorn Elst (foto: Eddie van Wervem) Foto: Eddie van Wervem

Kom vissen bij De Rietvoorn op de Nationale Hengeldag

Algemeen

ELST - Iedereen die op een leuke manier kennis wilt maken met de hengelsport moet op zondag 27 mei zeker naar het viswater in de wijk Westeraam in Elst komen. Dan houdt hengelsportvereniging de Rietvoorn uit Elst, ter hoogte van de Augustusbrug, een visfestival ter ere van de Nationale Hengeldag.

Naast demonstraties en uitleg over het leven in het water staat er een heuse viswedstrijd op het programma voor de kinderen. Het bestuur en de vrijwilligers verwelkomen alle vissers, jong en oud op deze dag vanaf 10:00 uur. De wedstrijd al plaatsvinden rond de klok van 12:00 uur.

Maak kennis met de hengelsport. Materiaal is allemaal aanwezig en deelname is gratis! Het doel van de Nationale Hengeldag is mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de hengelsport. Daarom geeft hengelsportvereniging De Rietvoorn op deze dag ook mensen die geen lid zijn toestemming op haar water te vissen.

Traditioneel organiseren hengelsportverenigingen, waarvan er in Nederland liefst duizend zijn, allerlei activiteiten. Zo staan in Elst demonstraties dobbervissen, tuigjes maken, kayakvissen en een jeugdwedstrijd op het programma. Tijdens de jeugdwedstrijd kunnen kinderen laten zien wat ze geleerd hebben of hoe goed ze al kunnen vissen. De ouderen kunnen aanmoedigen en informatie inwinnen over de vele activiteiten die de Rietvoorn organiseert door het jaar heen. Van wedstrijden voor dames tot 60+ wedstrijden. Voor ieder wat wils.

Nederland telt liefst 1,8 miljoen sportvissers, onder wie ruim 500.000 kinderen en 250.000 vrouwen. Ook aan de waterkant geldt: Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Uitgelicht

Digitale krant