Blijde geslaagde cursisten van EHBO vereniging Zetten en omstreken namen hun diploma Eerstehulpverlener in ontvangst van hun trotse instructeur
Blijde geslaagde cursisten van EHBO vereniging Zetten en omstreken namen hun diploma Eerstehulpverlener in ontvangst van hun trotse instructeur

Geslaagd als eerstehulpverlener

Algemeen

ZETTEN - Ehbo-vereniging Zetten en omstreken wil ook in het komende najaar bij voldoende aanmelding weer starten met een nieuwe cursus voor EersteHulpverlener.

In ongeveer twaalf theorie- en praktijklessen worden de basisvaardigheden geleerd om een slachtoffer op een zo goed mogelijke manier te behandelen en de juiste hulp te verlenen. Dit alles volgens de laatste richtlijnen van het Oranje Kruis.

Vanaf de leeftijd van 14 jaar is deelnemen aan de cursus mogelijk; deze bestaat onder anderenuit de levensreddende handelingen, kleine ongevallen in en om het huis, verbandleer en reanimatie met het bedienen vaneen AED (Automatische Externe Defibrilator). Er worden regelmatig praktijksituaties geoefend met lotus-slachtoffers, die speciaal zijn opgeleid om ongevallen en verwondingen levensecht na te spelen.

De vereniging brengt de cursus ook speciaal onder de aandacht bij (jonge) ouders, omdat er ook aandacht is voor Eerste Hulp Bij Kinderen. Voor aanmeldingen of informatie kan men contact opnemen met Celia Tiggeloven (0488 428579 of 06 20669874), via de website www.ehbo-zetten.nl of email cursus@ehbo-zetten.nl.

Uitgelicht

Digitale krant