Logo gemeentenieuwsonline.nl
Hulppost bij Exodustocht (foto: Wim Woudt )
Hulppost bij Exodustocht (foto: Wim Woudt )

Rode Kruis partner bij Exodustocht

HUISSEN - Thematisch vinden het Rode Kruis en het Exoduscomité elkaar in de aandacht voor burgers in oorlogstijd. Tijdens de oorlogsperiode '44-'45 was het ook het Rode Kruis, dat de evacuees begeleidde. Het is daarom al jarenlang de Goede-Doelenpartner voor de Exoduswandeltocht.

U helpt het Rode Kruis wanneer u de wandeltocht mee loopt. Per deelnemer betaalt het Exoduscomité een vast bedrag aan het Rode Kruis dat mede daardoor haar goede werk voort kan zetten. Op de dag van de tocht verlenen de Rode Kruismensen hulp aan wandelaars met lichamelijke ongemakken zoals blaren prikken en opvang. Deze samenwerking komt uit een diepgewortelde behoefte om elkaar vanuit het thema van de burger in oorlogstijd te versterken.

In de oorlog werd iedereen gedwongen te vluchten: jong en oud, arm en rijk. Bij de Exodustocht is daarom het uitgangspunt dat iedereen in principe moet kunnen meedoen.Om die reden zijn er liefst zes afstanden. Voor de kinderen, (groot-)ouders is de korte afstand van 5 of 10 kilometer wellicht interessant. De afstanden lopen via de 17, 25, 42 kilometer op tot liefst de 50.

Onderweg is er weer op diverse plekken vertier en genietend van de natuur kan men menige WO II-markering zien. Terugkomend in Huissen Centrum is er muziek en zijn er voldoende terrasjes om de loper rust te geven. Bij startplaats De Buitenpoort ligt een pracht ereteken op de loper te wachten. Iedereen is dus welkom op deze unieke tocht. Ter plekke inschrijven kan natuurlijk. Kijk voor inschrijven met korting en info op www.exodustocht.nl.

reageer als eerste
Meer berichten