Geslaagd vriendenconcert Concordia Driel

Algemeen

DRIEL - Afgelopen zaterdag vond het jaarlijkse vriendenconcert plaats van muziekvereniging Concordia Driel. Het thema van het concert was ‘Beestenboel’. En de naam deed eer aan, al was dat gelukkig alleen te horen in de prachtige muziekstukken die werden gespeeld.

Als try-out, in de opmars naar het 100-jarig jubileumconcert in november 2019, werd het vriendenconcert gehouden in tot concertzaal omgetoverde gymzaal van De Oldenburg. De sfeer zat er al snel in. Het aanwezige publiek kon onder andere genieten van de bombastische klanken van de dinosausrussen in Jurasic Park, een vogelvlucht over de Alpen met het nummer From Christals and Eagles, de jacht van de Indianen over de velden in Dances with Wolves en zelf de pinguïns passeerden de revue in Antarctica.

Onder leiding van Willen van de Laar liet de harmonie horen de onderlinge balans tussen het koper en hout goed te hebben gevonden. Bij de individuele solo’s ging mening huidhaar overeind staan. Voor de pauze waarin de jaarlijkse loterij plaatsvond, was er aandacht voor twee jubilarissen die 12½ lid waren van de vereniging. Miriam en Dennis den Hollander ontvingen het speldje.

Na afloop van het laatste nummer reageerde het publiek zeer enthousiast op de muziek en de muzikale kwaliteit van Concordia. De aangeklede gymzaal en de sfeer die de lichten aan de zaal gaven maakte het af. Een geslaagd ‘experiment' dat de lat hoog legt naar het jubileumconcert volgend jaar.

Wilt u Concordia steunen op weg naar het jubileumjaar? Neem deel aan de club van 100! Meer informatie staat op www.concordia-driel.nl.

Uitgelicht

Digitale krant