Jubilarissen Harmonie Ochten (foto: Richard Hulshof)
Jubilarissen Harmonie Ochten (foto: Richard Hulshof) Foto: Richard Hulshof

Jaarconcert en jubilarissen

Algemeen

OCHTEN - Met enkele indrukwekkende muziekstukken wist harmonie Ochten het publiek weer flink te roeren. Vooral de uitvoering van het stuk 'Lorraine' waarin de trieste geschiedenis van Lotharingen is verwerkt, werd geprezen. Maar ook grote indruk maakte het originele werk 'Dreamcatcher', waarin dromerige passages werden afgewisseld met heftige muzikale verbeeldingen van nachtmerrie-achtige fantasieën.

Het was bijzonder om de bijdrage van een aantal jeugdleden te horen. Vijf van hen brachten een modern swingnummer ten gehore, waar ze onder leiding van Nicole van Jaarsveld duidelijk erg hun best ophadden gedaan. Drie blazers uit de jeugd speelden vol overtuiging het nummer 'De Vrolijke fluiter' onder leiding van hun muziekdocent Hans van Hees. Tijdens de uitvoering van het stuk 'Klarinetconcert' liet Christel van Eldik, ook jeugdlid uit eigen kweek, in een mooie solo partij horen dat zij haar instrument uitstekend beheerst.

Tijdens de avond werden ook een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet. Kees Blokker, Herma van Dijkhuizen, Gea van Ingen, Coen van der Lugt, Danieke Vermeer en Alissa Brouwer werden gehuldigd vanwege hun vijfjarig jubileum bij de harmonie. Twee trompettistes, Bertha Moorman en Guus Busé kregen een oorkonde vanwege hun 12½ -jarig lidmaatschap. Mirjam Heinen-van Doorn ontving een speld omdat zij al 25 jaar lid is van harmonie Ochten. Als laatste werd Lisette Lodder werd officieel gehuldigd omdat zij 40 jaar lid is, waarvan liefst 25 jaar als secretaresse in het bestuur.

jubilarissen Harmonie Ochten

Uitgelicht

Digitale krant