Impressie van de start van de 5 km in 2017 (foto: Ruud Kastelein)
Impressie van de start van de 5 km in 2017 (foto: Ruud Kastelein) Foto: Ruud Kastelein

Al veel animo voor de MHB Overbetuweloop

Algemeen

ELST - De inschrijving voor de MHB Overbetuweloop is sinds februari geopend. Er is al veel belangstelling voor dit gezellige hardloopevent dat start in het centrum van Elst. Jong en oud kan meedoen. Ervaren of beginner: iedereen is welkom. Inschrijven kan nog tot en met 15 juni.

Dit jaar is de Overbetuweloop op zondag 17 juni en kent vier afstanden: volwassenen kunnen meedoen aan de 5 kilometer en 10 kilometer, voor de jeugd zijn er Kidsruns over 500 meter (tot en met 7 jaar) en 1 kilometer (vanaf 8 jaar). Inschrijven kan via de website overbetuweloop.nl. Wegens groot succes is er dit jaar weer de Vader-Kindloop over een afstand van 500 meter. Loop samen met je vader de Vader-Kindloop, want het is op 17 juni vaderdag. Een mooier vaderdagcadeau is er niet.

De start en finish van alle afstanden zijn op het sfeervolle dorpsplein voor het gemeentehuis in Elst. De parcoursen van de 5 en 10 km bestaan uit één volle ronde. Dit jaar genieten de lopers van de 10 km van een nieuwe route. De route voert via de Dorpsstraat van Elst naar het buitengebied en langs het riviertje de Linge en loopt door het prachtig aangelegde Landerij de Park, onderdeel van Park Lingezegen. De lopers komen tweemaal langs horecagelegenheid ‘Droom de Landerij’. Het gecertificeerde parcours is vlak, geasfalteerd en volledig verkeersvrij. De Kidsrun bestaat uit een of twee volle ronden door het centrum van Elst.

Het wedstrijdprogramma en de parcoursen staan op de website van de Overbetuweloop: www.overbetuweloop.nl.

Uitgelicht

Digitale krant