Herensociëteit De Harmonie

Algemeen

ELST - Op vrijdagavond 23 maart wordt er bij de Herensociëteit De Harmonie in Elst een lezing gehouden over het onderwerp 'De Heerlijkheid Hemmen'. Deze lezing zal verzorgd worden door Frans van Lynden, rentmeester van het landgoed Hemmen, de parel van de Betuwe tussen Tiel en Elst. Het 700 hectare grote gebied kenmerkt zich door veel groen, weilanden, vele oude bomen, slootjes en landbouw.

Centraal ligt het dorpje Hemmen met oude statige panden, een oud historisch kerkje en een ruïne van in de tweede helft van de 14e eeuw gebouwd kasteel van Steven van Lynden. Het landgoed van de eerste 'Heer van Hemmen' straalt nu na bijna 700 jaar bestaan nog de rust uit. De lezing zal worden opgeluisterd met vele indrukwekkende beelden op het scherm.

Deze bijeenkomst en lezing vindt plaats in het sociaal cultureel centrum De Wieken aan de Prinses Irenestraat 49 in Elst. De aanvangstijd is 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. De sociëteitsleden met partner zijn allen welkom en natuurlijk ook andere belangstellenden zijn welkom. Toegang is gratis. Voor nadere informatie kan men contact opnemen met Ger Daam, voorzitter telefoon 0481 373844 of met Bas Franses, secretaris telefoon 0481 371690.

Uitgelicht

Digitale krant