Jan Terlouw in Valburg

Algemeen

VALBURG - Wetenschapper, voormalig politicus, schrijver Jan Terlouw spreekt graag over de natuur, het klimaat, economie en literatuur.
Vrouwennetwerk Valburg heeft hem bereid gevonden een lezing te houden en nodigt leden en niet-leden graag uit voor deze bijzondere avond!

Jan Terlouw begon zijn politieke carrière in 1967 voor D66, kwam in 1971 in de Tweede Kamer en werd in 1981 benoemd tot vice-premier en minister van Economische Zaken. Na een lange politieke carrière ging hij met pensioen. Als schrijver heeft hij veel jeugdboeken op zijn naam staan, zoals Koning van Katoren, Het hebzuchtgas en Oorlogswinter. Zelf omschrijft hij Pjotr als het meest romantisch.

Vorig jaar verscheen hij met een veelbesproken toespraak op de televisie, waarin hij inging op de staat van de huidige maatschappij, het milieu en de politiek. Zijn pleidooi: we moeten naar een politiek gebaseerd op vertrouwen.

Dit jaar heeft hij het Boekenweekessay 'Natuurlijk' geschreven over een onderwerp dat hem nauw aan het hart ligt. Jan Terlouw, die spreken als een kunstvorm beschouwt, neemt de bezoekers mee langs veel onderwerpen die ertoe doen op maandag 9 april van19.30 – 21.30 uur in Het Wapen van Valburg Tielsestraat 69,Valburg. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Niet-leden graag vooraf bij Vrouwennetwerkvalburg@gmail.com. Kosten: 3,50 euro.

Uitgelicht

Digitale krant