Weidevogels (foto: Kees Mientjes)
Weidevogels (foto: Kees Mientjes) Foto: Kees Mientjes

Informatieavond agrarisch natuurbeheer

Algemeen

Boeren en natuurbeheer gaan heel goed samen. Het agrarisch natuur- en landschapsbeheer geeft daar op een goede manier vorm aan, bijvoorbeeld door maatregelen te nemen ter bescherming van weidevogels of het beheren van akkerranden. Een belangrijke bijdrage voor de kwaliteit van de leefomgeving en het behoud van natuur. Daar heeft de Provincie een subsidieregeling voor.

,,Momenteel werven we nieuwe deelnemers voor het ANlB 2019”, zegt coördinator Kees Mientjes van ANV Lingestreek, ,,Mensen die nog een ‘oud aflopend SNL contract hebben, dienen aan te geven dat ze dit om willen zetten naar een ‘nieuw ANlB contract’. Dit gebeurt niet automatisch.’’

Geïnteresseerde agrarische grondgebruikers en landeigenaren zijn van harte uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst op 20 maart bij de familie Weiman, Waalbandijk 82 in Echteld. Tijdens de bijeenkomst wordt uitgebreid verteld wat de mogelijkheden voor beheer zijn. Ook worden de resultaten van de afgelopen jaren besproken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@anvlingstreek.nl.

Uitgelicht

Digitale krant