(foto: René Roelofs)
(foto: René Roelofs) Foto: René Roelofs

Puntendeling voor DFS tegen Zuidvogels, 2-2

OPHEUSDEN - DFS begon slap aan de wedstrijd tegen de bezoekers. Na vier minuten was het aan een prima save van doelman Veeneman, een op een met Roozendaal, te danken dat de 0-0 op het scorebord bleef. Vier minuten later kopte spits Roozendaal alsnog de 0-1 tegen de touwen. Aan de andere kant verdween een schot van Dors over waarna een inzet van Promes door de DFS-defensie nog net geblokt kon worden.

De eerste grote kans voor de thuisploeg was direct raak. Bokila stuurde met een mooie pass Scheffer weg die vervolgens doelman Mol met een schuiver kansloos liet. Vervolgens had wederom Scheffer een tel te lang nodig, zodat een mogelijkheid verloren ging. Aan de andere kant blokte Bokila nog een inzet van de Zuidvogels, zodat beide ploegen gingen rusten met 1-1

In de tweede helft kwam DFS beter uit de startblokken. Doelman Mol redde prima op een volley van Dors. De volgende kans was wel raak. Mart Raterink legde de bal over de verdediging van Zuidvogels heen waarna Luciën Dors doelman Mol voor de tweede keer liet vissen, 2-1. Heel lang kon DFS niet genieten van de voorsprong. Bij een snel genomen vrije trap stond DFS te slapen, waarna de weggelopen Promes doelman Veeneman met een lob kansloos liet, 2-2. In de slotfase verdwenen twee schoten van Bokila rakelings voorlangs het doel van de bezoekers, zodat de wedstrijd over negentig minuten gezien terecht in 2-2 eindigde.

Opstelling: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Mart Raterink, Jim van Alst, Noë Bokila, Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Levi Raja Boean (60. Rutger Worm), Remy Raterink, Luciën Dors (74. Rick van Walsem), Alex Scheffer (83. Qendrim Beqiraj).