Logo gemeentenieuwsonline.nl
Links: de nieuwe voorzitter Paul Kok; op de foto rechts de vertrekkende voorzitter Peter de Waard.
Links: de nieuwe voorzitter Paul Kok; op de foto rechts de vertrekkende voorzitter Peter de Waard.

Centrummanagement Elst slaat nieuwe weg in

ELST - Het Centrummanagement in Elst wordt financieel mogelijk gemaakt doordat circa 150 ondernemers in het centrum van Elst reclamebelasting betalen. In een formele stemming hebben zij hiermee in 2014 ingestemd. Er wordt intensief samengewerkt met vastgoedeigenaren en de gemeente Overbetuwe. De gemaakte afspraken lopen tot 2020.

Door wijziging in de regelgeving zal Centrummanagement Elst zich anders moeten gaan organiseren. Het bestuur bereidt zich voor op de vorming van een Bedrijfs Investerings Zone (BIZ). Daarin zal de bestaande samenwerking tussen ondernemers en vastgoedeigenaren nog verder ingevuld worden.

Deze voorbereiding zal plaatsvinden onder een nieuwe voorzitter. Per 1 maart heeft Peter de Waard het voorzitterschap van het bestuur overgedragen aan Paul Kok. Peter was medeoprichter van de Stichting Centrummanagement Elst. Vanwege zijn VVD-lijsttrekkerschap voor de komende gemeenteraadsverkiezingen stopt hij nu. Paul Kok is notaris van beroep met als specialisatie 'de ondernemer in al zijn facetten' en commercieel vastgoed. Hij kan zijn ervaringen uitstekend gebruiken als voorzitter van Centrummanagement Elst.        

Elst heeft een bijzonder succesvol centrum. Binnen Centrummanagement Elst zetten meer dan 70 vrijwilligers zich hiervoor in. Tijdens de jaarbijeenkomst van 28 februari presenteerden de tien werkgroepen hun resultaten en plannen. Centrummanagement Elst bouwt onder leiding van de nieuwe voorzitter Paul Kok verder aan een gezonde toekomst voor het prachtige centrum van Elst!

Meer berichten