Logo gemeentenieuwsonline.nl

Politiek in Heteren is het veel met elkaar eens

HETEREN - Het politieke debat in Heteren is geen vuurwerkshow geworden. De negen aanwezige politieke partijen waren het, debatterend in een heuse arena, veel met elkaar eens. Waren het de Heterense onderwerpen die een eensgezinde mening gaven of zijn de politieke verschillen in de Overbetuwe niet zo groot?

Dorpsraad Heteren had de avond prima voorbereidt en werd daarvoor beloond. Met ongeveer 150 aanwezigen was de belangstelling groot. De lijsttrekkers konden, na een onderwerp-inleiding door de Dorpsraad, in een heuse arena meningen en one-liners laten horen.

Het openingsonderwerp, Hart van Heteren, was direct een spannende. De gang van zaken van met name het laatste jaar, de ruimte die het dorp krijgt om een eigen plan te ontwikkelen en wat mag het kosten waren de voornaamste items. Andere onderwerpen die besproken werden de herinrichting van de Kastanjelaan, invulling van het terrein Gerritsen, de groene inrichting zuid/west rand, een echt dorpshuis in Heteren en veiligere fietsroutes. Als gaat gebeuren wat er deze avond besproken en gezegd is dan kan Heteren echt verder op de ingeslagen weg: een betrokken dorp zijn met verbeter- en veranderplannen.

Meer berichten