Word vrijwilliger voor Bor Humanitas

Algemeen

NEDER-BETUWE - In 2016 is de activiteit Bor (Begeleide Omgangsregeling) in het Rivierengebied gestart. Bor wil gescheiden ouders door inzet van getrainde vrijwilligers een steun in de rug bieden om uiteindelijk zelf tot een goede omgangsregeling te komen van hun kinderen met de uitwonende ouder.

In de praktijk gaat het veelal om conflictueuze kwesties waarin de omgang is vastgelopen dan wel heel moeizaam verloopt doordat ouders het vertrouwen in elkaar zijn kwijtgeraakt. Door snel en vroegtijdig ondersteuning aan te bieden wordt geprobeerd verergering van de conflictsituatie en daarmee verharding van de problematiek en vervreemding van kinderen van (één van) hun ouders te voorkomen.

Bij Bor Humanitas ondersteunen vrijwilligers met (levens-)ervaring ouders en kinderen bij de uitvoering van de omgangsregeling. Het gaat om kinderen van gescheiden ouders in de leeftijd van 0-12 jaar.

De begeleiding duurt gemiddeld drie tot zes maanden. In deze periode ondersteun je gemiddeld eens per twee weken. Dat begint op neutraal terrein en er wordt toegewerkt naar omgang bij de ouder thuis. Als vrijwilliger treed je steeds wat verder terug. Net zolang totdat de ouders een regeling hebben die werkt. Je lost de problemen niet op, maar faciliteert en ondersteunt. Het doel is dat je als vrijwilliger overbodig wordt en de ouders op termijn de omgangsregeling zelfstandig kunnen uitvoeren.

Alle vrijwilligers krijgen eerst een intensieve training ter voorbereiding op het werken met gescheiden gezinnen. Wilt u meer informatie neem dan contact op met Leo Heldens, coördinator Bor, telefoon 06 35122315.

Uitgelicht

Digitale krant