Klein hoefblad
Klein hoefblad

Dierengeluiden Wanneer wordt het voorjaar?

Algemeen

HETEREN - Net nu wij mensen er behoefte aan krijgen dat het voorjaar wordt en er al bloemetjes hun kopjes boven de grond uitsteken, wordt het koud, gaat het vriezen en zelfs nog een beetje sneeuwen. Maar de natuur laat zich niet tegenhouden. Sneeuwklokjes en krokussen zie je overal al volop, maar ik heb ook al de eerste klein hoefblad gezien.

Klein hoefblad is een klein geel bloemetje dat een beetje op een paardenbloem lijkt. Ze staan meestal aan de kant van beekjes en slootjes en maken met hun mooie gele kleur een gezellige zonnige indruk. Als ze uitgebloeid zijn groeien de stelen waarop de bloemen zaten nog een stukje door en krijgen ze een hele mooie stevige witte pluizenbol.

De pluizenbol van klein hoefblad ziet er veel compacter uit dan de die van een paardenbloem. De pluizenbol van een paardenbloem lijkt een beetje op kant terwijl die van het klein hoefblad meer op fluweel lijkt. Als je nu oplet kun je ontdekken, waar deze leuke gele bloemetjes staan en als je dan over een paar weken weer gaat kijken op die plek zul je er de pluizenbollen aantreffen. Bij ons op Landgoed Overbetuwe vind je van het vroege voorjaar tot laat in het najaar bloeiende planten waarover we je tijdens een natuurwandeling van alles kunnen vertellen. Je kunt bij ons met een groepje, of met je schoolklas, zo'n wandeling maken.

Het Landgoed Overbetuwe ligt, met de kinderboerderij, aan de Uilenburgsestraat 1b in Heteren en informatie staat op www.gezinsboerderij.nl of op www.facebook.com/kinderboerderijoverbetuwe. Bellen kan natuutlijk ook op 026 4720707.

Uitgelicht

Digitale krant