Betere communicatie door meer inzicht en begrip

Algemeen

ELST - Woensdag 21 februari is weer het Alzheimer Café Overbetuwe: de ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, familie, professionals en andere belangstellenden. Kortom voor iedereen die in het dagelijks leven te maken heeft met dementie.

Door dementie verandert langzaam de communicatie, het spreken en het begrijpen. Er komt steeds meer “ruis op de lijn”, die het vertrouwde contact verstoort. Dit leidt tot onbegrip en verdriet bij zowel de persoon met dementie als zijn of haar omgeving. Om veranderingen in communicatie beter te begrijpen heeft Frieda Debets, logopedist in het Radboudumc, gesprekskaarten met foto’s gemaakt. Zij zal in het Alzheimer Café laten zien hoe de kaarten kunnen bijdragen aan beter contact tussen mensen met dementie, hun naasten en de zorgprofessionals.

Het café vindt plaats in cultureel centrum De Wieken, Prinses Irenestraat 29 in Elst vanaf 18.30 uur. Het programma duurt van 19.00 tot 20.30 uur en om 21.00 uur sluiten de deuren. De toegang is gratis, net als de koffie en thee. Men hoeft zich vooraf niet aan te melden. Voor meer informatie belt men Annet Fleer, coördinator van het Alzheimer Café Overbetuwe, via 06 53544019 of alzheimercafe.overbetuwe@gmail.com.

Van het Alzheimer café van vorige maand is een verslag met foto’s gemaakt. Dit verslag staat op de website van Alzheimer Nederland: https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/arnhem-en-omstreken, onder het kopje nieuws.

Uitgelicht

Digitale krant