Luc Gerritsen zegeviert

OMMEREN/ELST- Luc Gerritsen van de ttv Rhenus uit Rhenen bleek tijdens de 38e aflevering van het TOP-24 toernooi zijn krachten het best verdeelt te hebben. Hij won na een ruim acht uur durende strijd het goud.

Gerritsen, die ook al in 2009 en 2014 het Top-24 toernooi op zijn naam schreef startte als één van de favorieten in de sporthal in Elst. Hij moest vooral in de begin fase enkele games inleveren. Tegen clubgenoot Gerbrand Burink moest hij zelfs beide games laten liggen. Burink kreeg het in het tweede deel van het toernooi zwaar. Hij eindigde tenslotte op de 8e plaats. Erik Toirkins bleek een tegenstander van formaat. Hij finishte met een fenominale eindsprint net achter de winnaar.

De winnaar van vorig jaar, Erwin te Boekhorst uit Deventer, moest langs de kant de strijd volgen. Hij raakte vorig jaar bij een ernstig ongeval beide benen kwijt. Hij bleek over een goede mentaliteit te beschikken. In een rolstoel schoof hij toch achter de tafel om een partij te tennissen. Te Boekhorst oogstte veel bijval met zijn sterke optreden.

Andre van Ingen finishte als beste clubman van SER 80. Hij eindigde als 12e. Yustina Bogdanovic, eveneens van SER 80 klopte de overige vrouwelijke deelneemsters. Zij ei ndigde op de 13e stek.

Toernooileider Andre van Ingen reikte na afloop de prijzen uit. Elke deelnemer ontving van de trouwe sponsor GO TAN een pakket.

Einduitslag: 1. Luc Gerritsen, Rhenen (95.5%) 2. Erik Toirkins, Wijk bij Duurstede ( 95.-%) 3. Erik Leenders, Leerdam, (93.9%) 4. De senior Dirk van Breenen, Rhenen,( 93.1%) en 5. Harry Groeneveld, Wijk bij Duurstede (93.1)