Logo gemeentenieuwsonline.nl
Jeugd Prins Jorn met Prinses Maud en twee Deurdouwertjes (foto: Peter Ariese)
Jeugd Prins Jorn met Prinses Maud en twee Deurdouwertjes (foto: Peter Ariese) (Foto: Peter Ariese)

Carnaval van De Deurdouwers

HERVELD - Het feest begon op vrijdagmorgen samen met de kinderen, ouders en leraren van de Sint-Willibrordusschool. Daarna waren we te gast op Deurdouwershof (De Hoge Hof). Hier werden de nieuwe prins en prinses van het Deurdouwershof bekend gemaakt: Prins Hans vd Nordhoek (van Meerten) en zijn Prinses Ria (Gerritsen).


Na de sleuteloverdracht werd het feest zaterdagochtend officieel geopend door Prins Olaf uut de Bongerd en Hofdames Malou en Joyce. Zaterdag- en zondagavond hing het bordje 'Uitverkocht' op de ingang van De Hoendrik. "Onze Jeugd kwam op vrijdagavond én dinsdagmiddag carnavallen in ons Deurdouwersnest. De kindermiddag op zaterdag was erg goed bezocht, de kinderen kregen ondanks de drukte alle ruimte om lekker te feesten. Jeugdprins Jorn de Goedgemutste, Prinses Maud én alle aanwezig kinderen, hebben laten zien dat onze jeugd ook weet hoe je carnaval viert.
De carnavalsmis werd dit keer opgenomen door TV Gelderland en ’s avonds uitgezonden. De tevens uitverkochte Frühshop busreis (met zeven bussen) maakte een rondje langs de dorpen en keerde daarna weer terug naar Deurdouwerdam.
Er werd daarna niet gerust want het was tijd voor het Prijslopen. Wat een mooie creaties verschenen er maandagavond op het podium.
De afsluiting op dinsdag was een gezellige middag voor jong en oud. ’s Avonds sloten we in stijl af met een knallende finale en slotwoorden van onze President Vincent Rietveld en Prins Olaf Uut de Bongerd. Iedereen werd bedankt die dit jaar heeft bijgedragen aan dit mooie carnavalsfeest. Het was echt fantastisch.

Meer berichten