Logo gemeentenieuwsonline.nl

Chardonnay Boers voorleeskampioen regio Neder-Betuwe

OCHTEN - Op woensdag 7 februari kwamen zes voorleeskampioenen uit de regio Neder-Betuwe in Bibliotheek Ochten bijeen voor de regionale kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De jury benoemde Chardonnay Boers van basisschool J.A. Houtkoperschool uit Ochten tot kampioen in deze regio.

 

De 11-jarige Chardonnay las in deze kwartfinale een fragment voor uit het boek De Verschrikkelijke Badmeester van Jozua Douglas. De kwartfinalisten werden ieder kampioen van hun basisschool en streden in Bibliotheek Ochten voor de titel van regiokampioen.

Met haar winst heeft Chardonnay zich geplaatst voor de halve finale, op woensdag 14 maart in de Bibliotheek van Tiel in cultuurgebouw Zinder. De voorleeswedstrijd begint ieder jaar op de basisscholen en vindt plaats vóór 1 december. In de periode januari tot half maart vindt op een locatie in de buurt de eerste vervolgronde plaats. Bibliotheek Rivierenland organiseert elk jaar zes regionale kwartfinales, waarin de schoolkampioenen van Rivierenland strijden voor een plek in de provinciale finale.

Na de regionale ronde volgt nog een provinciale ronde, die de Gelderse kampioen oplevert voor de landelijke finale. De landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd 2018 vindt plaats op woensdag 23 mei in de Schouwburg van Amstelveen. De twaalf provinciale kampioenen lezen ieder een fragment voor uit het door hen gekozen boek. Foto's van de kwartfinales zijn te bewonderen op de facebookpagina van Bibliotheek Rivierenland, voor meer informatie zie www.bibliotheekrivierenland.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227416&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gemeentenieuwsonline.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=650,651,652,653,654,666,667" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>