Logo gemeentenieuwsonline.nl
foto: FotografiebyJacqueline
foto: FotografiebyJacqueline

Veurpreuve mit… zoals altijd een groot succes

BETUWE - De Deurdouwers, de Wielewoalers, de Blauwe Strieken en de Waalkanters komen elk jaar samen om de dolle dagen alvast in te luiden. Ook dit jaar was het 'Veurpruuve mit …' weer een waar feest. Een fantastische selectie aan acts uit de verschillende pronkzittingen kwam aan bod. Centraal stonden natuurlijk de vier prinsen die gezamenlijk het glas hiefen, samen met een dubbel aantal hofdames.

Het programma kenmerkte zich door een mooie variatie aan optredens. De Pumpkes 2.0, de Wiekskes, de Schoorsteenvegertjes en de Funny Dancers zorgden met hun dansoptreden voor een swingende omlijsting van de middag, wat werd versterkt door de twee medleys uit Keilenburg. Naast al het danstalent was er natuurlijk ruimte voor sketches en zang, zoals de voetbalparadie van de Deurdouwers, en de duo-optredens vanuit de Blauwe Strieken en de Wielewoalers. Er werd alles uit de kast gehaald om de lachers op hun wenken te bedienen, waarbij overigens kan worden gesteld dat vooral de Nölerhoutse groep 'Ouwe hap' hier wel erg ver in ging. En een bijzondere vermelding gaat uit naar de bijdrage van Yael, die de buut verzorgde. Iedereen was het erover eens dat de Deurdouwers terecht trots zijn op dit jong talent

De presidenten van de verenigingen (als groep 'the Trumps' genaamd) maakten goed gebruik van het voorrecht om de microfoon te mogen hanteren. Zij pakten breed uit om hun waardering voor hun collega-president Bas den Ambtman, die bij de Blauwe Strieken een andere steek zal opzetten. En dat de presidenten voor hun verenigingen spreken, bleek wel uit de staande ovatie van de zaal.

Voor de vier verenigingen was het Veurpruuve niet alleen een bekroning op de pronkzittingen maar ook een geweldig voorproefje op de komende carnavalsdagen, en zij wensen eenieder een gezellig carnaval toe. Alaaf!        

Meer berichten