Workshop: Beeldende therapie

Algemeen

ELST - Het Knooppunt Mantelzorg Overbetuwe houdt op dinsdagmiddag 27 februari een workshop met als thema beeldende therapie.


Wat is beeldende therapie? In de bekendste vormen van therapie wordt veel gepraat. Maar lang niet altijd kun je met woorden uitdrukken wat er in je omgaat. Het is soms lastig om erachter te komen wat je voelt en waarom deze gevoelens je leven negatief beïnvloeden. Sommige mensen zijn juist zo vaardig met taal dat hun gevoel wordt ondergesneeuwd door hun verstand. Ook dan is praten misschien niet de meest voor de hand liggende vorm van therapie. Een beeldend therapeut helpt de cliënt met behulp van beeldende middelen zoals klei, verf, krijt en tekenmaterialen, inzicht te krijgen in dat wat er in zijn leven speelt en hoe hier beter mee om te gaan. Deze therapievorm gaat niet om praten, maar om te doen.

De informatie krijgt u van Lisanne Reijnen, beeldend therapeut. De entree is gratis. Wel graag van tevoren even aanmelden. Dit kan via 0481 350050, of via de mail: info@mantelzorgoverbetuwe.nl. De workshop vindt plaats in De Ruimte, Sint-Maartensstraat 32 B in Elst en duurt van 14.00 tot 16.00 uur.

Uitgelicht

Digitale krant