Afbeelding
Foto: Leo Starink

Wilgen knotten in december

Algemeen

OVERBETUWE - Op zaterdag 2 december werkten de vrijwillige landschapswerkers van Overbetuwe Groen Natuurlijk aan de wilgenbomen op Grote Molenstraat 115. Het was goed koud, min 1 graad voor het eerst in het seizoen en onder een laag hangende lucht.

Duidelijk was aan de omvang van de bomen te zien dat ze het erg prettig vonden in de Betuwse grond en dat ze hun best hadden gedaan heel hard te groeien in de vier jaar die verstreken waren na de laatste onderhoudsbeurt vier jaar geleden. Met dertien vrijwilligers, waarvan drie dames en één gast, werd onderhoud gedaan aan ongeveer vijftien bomen.

Na afloop werden de meeste takken afgevoerd naar het lege terrein aan de even zijde van de Grote Molenstraat waar ze zullen wachten op versnippering en afvoer door de gemeentelijke diensten. Het is duidelijk dat we hier nog moeten terugkomen om het karwei af te maken. Dit staat gepland voor zaterdag 16 december. "Wilt u een keertje komen kijken of meedoen? U bent welkom. Mail even uw belangstelling aan info@overbetuwegroennatuurlijk.nl. Dan kunnen we contact opnemen als het wegens slecht weer niet doorgaat."

Uitgelicht

Digitale krant