Afbeelding
Foto: J. van Veenendaal

Nieuwe zwemofficials voor ZVO

Algemeen

ELST - Aan de Zwemvereniging Overbetuwe (ZVO) zijn vijf nieuwe officials voor de zwemwedstrijden aan het reeds bestaande officialskorps van de ZVO toegevoegd.

Deze vijf cursisten legden, na een cursus van vijf avonden en een paar keer oefenen bij een wedstrijd en de training, begin december hun mondeling examen af. Hans Kooij, Aun Yu Lo, Joyce van Veenendaal, Haruko Lamers en Chantal Slaa slaagden met glans voor dit mondeling examen en mogen zich official-4 noemen. De geslaagden poseren na dit behaalde resultaat dan ook met trots voor de camera.

Als ouder/verzorger van een zwemmend kind gaat men ongetwijfeld wel eens mee naar een zwemwedstrijd. En als men toch aanwezig is, kan men actief bezig zijn door official te worden. Men zit dan niet meer op de tribune maar staat langs de badrand. Voordeel is verder dat men als official leert hoe de spelregels van de verschillend slagen zijn. Verder leert een official ook wat zij moeten doen als tijdwaarnemer en hoe zij moeten klokken. Daarnaast duren de wedstrijden voor het gevoel korter omdat de official actief bezig is, de tijd sneller verloopt en men als official met andere ogen naar de prestaties van de zwemmers kijkt.

Wellicht zijn deze ZVO-geslaagden als tijdwaarnemer enthousiast geworden en gaan zij door naar official-3 en/of als starter, jurysecretaris, kamprechter of scheidsrechter in de zwemsport. Dat is misschien op dit moment nog toekomstmuziek. Wat wel zeker is dat deze officials voor de ZVO op korte termijn in ieder geval aan het bad te zien zijn.

Uitgelicht

Digitale krant