Toch winst voor Dovol...

Algemeen

DODEWAARD - Zaterdag 18 november ging Dovol op bezoek bij Nuovo met maar 1 hoofdaanvaller. Nuovo staat lager op de ranglijst en al lijkt het dan theoretisch makkelijke winst voor Dovol zijn dit dan toch moeilijke tegenstanders en zeker met deze bezetting.

En zie daar: een slechte start. Het Nuovo team, met vijf getalenteerde jonge spelers, hield Dovol met de aanval onder druk. Gelukkig wist Dovol zich puntje voor puntje terug te vechten en kwam bij 16-16 gelijk. Daarna liep Nuovo weer uit, maar werd bij Dovol de "joker" ingezet. Door het ontbreken van een hoofdaanvaller wisselde Bert Snijders de laatste 7 punten steeds van positie. Zo was hij hoofdblokkeerder bij de tegenaanval en verving hij de hoofdaanvaller bij de eigen aanval met een goed resultaat: 22-25.

De tweede set waren de teams aan elkaar gewaagd tot de 14 punten. Daarna schakelde Dovol een tandje bij en bleef toen aan de goede kant van de stand. Alhoewel het aan de eind van de set nog spannend werd, pakte Dovol de setwinst: 23-25.

Dat Nuovo de derde set kon winnen met 25-19 was meer te danken aan het rommelen van Dovol dan aan de eigen kunne. Aan de kant van Dovol waren veel persoonlijke fouten en liep het spel niet. Ondanks toch een aantal moeie reddingen was het niet voldoende om het spelverloop om te buigen.

Na het lesje in de derde set pakte Dovol de vierde set direct goed op en liep vlot uit naar 3-9. Gemiddeld bleef Dovol 5 punten op afstand en verkeerde in een luxe positie. Lekker rustig spelend, overzicht houdend en elkaar goed aansturend op naar setwinst: 17-25.

Zaterdag 25 november is de volgende wedstrijd in Dodewaard om 17.00 uur.

Uitgelicht

Digitale krant