Dominant DFS wint overtuigend van Ajax: 1-4

OPHEUSDEN - DFS begon uitstekend aan de wedstrijd tegen de Ajax amateurs. De thuisploeg werd in het eerste kwartier overlopen door DFS, dat met dominant voetbal en vol pressing spelend als snel op voorsprong kwam. Na drie minuten verzilverde aanvoerder Worm een strafschop voor DFS door deze hoog binnen te schieten achter de Ajax doelman, 0-1.

Enkele minuten later kreeg DFS een vrije trap die door Worm met zijn hoofd werd verzilverd tot 0-2. Na zo’n twintig minuten herstelde de thuisploeg zich en scoorde men via van ’t Land de aansluitingstreffer,1-2. Even had DFS het moeilijk en kwam men goed weg bij een bal op de lat van Akoy. Acht minuten voor de rust voltooide Worm, na een vloeiend lopende aanval, zijn hattrick door de 1-3 ruststand achter doelman Veenboer tegen de touwen te schieten.

In de tweede helft leunde DFS wat meer achterover en kwam men eigenlijk niet meer in problemen tegen Ajax. Nadat Hendriks zijn inzet tegen de paal zag stranden bleef DFS eenvoudig overeind tegen de Amsterdammers. Pas acht minuten voor tijd kregen de gastheren een grote mogelijkheid. Na een schot van de ingevallen Middelwijk kopte van ’t Land de rebound over de goal van doelman Veeneman. Vier minuten voor tijd zorgde Thijs Hendriks voor de definitieve genadeklap en eindstand door, na een assist van Goorman, de bal achter de kansloze Veenboer te schieten, 1-4.

sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst, Arjan Goorman, Marc Harlaux, Thijs Hendriks (87.Melvin van Osenbruggen), Rutger Worm (75.Lorenzo Davids), Luciën Dors (87.Alex Scheffer), Noë Bokila.