Afbeelding

Succesvol Pa Alboutstoernooi Budo Elst

Algemeen

ELST - Zoals ieder jaar organiseert budovereniging Elst het Pa Alboutstoernooi. Het toernooi, dat zijn naam dankt aan de heer Albouts, werd dit jaar op 19 november voor de achtste maal gehouden.

De heer Albouts was in 1961 de mede-oprichter van de budovereniging en door deel te nemen aan het toernooi eren de deelnemers de heer Albouts. Op het toernooi waren meer dan 200 sporters in de disciplines judo, kick-boxen en kempo actief. De vereniging telt inmiddels meer dan 500 actieve leden.

De grote sporthal van de Helster werd door alle vrijwilligers omgetoverd tot een heus wedstrijddecor. De judoka's vochten op vier matten voor de prijzen. De kinderen zijn daarbij ingedeeld op leeftijd en ervaring zodat er min of meer een gelijke onderlinge strijd is. Voor de allerjongsten was het een spannende dag, want een echte wedstrijd heb je ook niet iedere dag. De dag begon met de allerjongsten van de vereniging en eindigde in de middag met de senioren.
De judoka's streden op de matten en op de tribune zat het vol met enthousiaste supporters. Budo Elst kijkt terug op een inspirerende wedstrijddag. Foto's en uitslagen van de judowedstrijden staan op de facebookpagina van Budo Elst @BudoElst.

Afbeelding

Uitgelicht

Digitale krant