Wereldlichtjesdag Overbetuwe 2017

Algemeen

BETUWE - Al twintig jaar wordt op de tweede zondag in december Wereldlichtjesdag georganiseerd. Op zondag 10 december om 18.30 uur vindt deze bijeenkomst voor het eerst plaats in de gemeente Overbetuwe.

Het is een moment voor iedereen in Overbetuwe die een kind wil gedenken. Niet alleen ouders, maar ook broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en iedereen die zich betrokken voelt bij het verlies van een kind, is welkom tijdens de samenkomst in de Werenfriduskerk in Elst. Tijdens de bijeenkomst steken we kaarsjes aan, noemen we namen van overleden kinderen en staan we in woord en gebaar stil bij het gemis. Na afloop is er gelegenheid om samen te zijn, na te praten en een kopje koffie of thee te drinken.

Wereldlichtjesdag

Om 19.00 uur plaatselijke tijd steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Op deze manier gaat er een golf van licht de wereld over.

Iedereen is van harte welkom, ook mensen met jonge kinderen. In verband met de voorbereidingen ontvangen we wel graag een aanmelding per mail. U kunt in de aanmelding de naam noemen van het kind dat u wilt herdenken, en het aantal personen dat met u meekomt.

Ook als u niet kunt komen, maar wel graag de naam van een overleden kind genoemd wilt hebben, kunt u een mail sturen. De toegang is gratis. Mail: info@wereldlichtjesdagoverbetuwe.nl.

Uitgelicht

Digitale krant