Lilian Steenhuisen, Happy
Lilian Steenhuisen, Happy

Kunstenaars vullen elkaar perfect aan Expositie 'Verstild Leven' in Atelier Ewald Sorbi

Algemeen

ZETTEN - Op zaterdag 28 en zondag 29 oktober is in Atelier Ewald Sorbi in Zetten de expositie 'Verstild Leven' te zien. Deze titel dekt de lading, want de tentoonstelling laat een prachtige combinatie zien van de verstilde schilderijen van Theo van Winkel en de levendige bronzen beelden van Lilian Steenhuisen. Een aanrader voor de liefhebber.

De stillevens van Theo van Winkel lijken ogenschijnlijk slechts afgedankte objecten uit te beelden. Flessen, potten en vazen die zijn afgeschreven na een tweede of derde leven. Menigeen zou deze uitgeleefde gebruiksvoorwerpen weggooien. Maar volgens de Nijmeegse kunstschilder Theo van Winkel geven ze juist blijk van een doorleefd bestaan. "Krassen, deuken en roest geven het object een ziel", aldus de schilder. "Sporen van een verleden, maken een voorwerp voor mij interessant. Ik streef in mijn stillevens verstilling na, waarin de objecten een onderlinge verbintenis aangaan en samen tot een geheel vervloeien".

Zo verstild als de schilderijen van Theo van Winkel zijn, zo bewegelijk, levendig en energiek zijn de bronzen beelden van Lilian Steenhuisen uit Rosmalen. "Mijn beelden gaan over mensen die in het diepe durven te springen en niet blijven vasthouden aan zogenaamde zekerheden. Het is in mijn werk een terugkerend thema, omdat die houding mij gebracht heeft waar ik nu ben en ik anderen graag wil inspireren", aldus de kunstenares.

Haar stijl kenmerkt zich als slank, sierlijk, beweeglijk met overdrijving of humor. Het creëren van een beeld dat een glimlach opwekt of emoties oproept ervaart zij als iets magisch. Die magie kunt u zelf ervaren tijdens deze boeiende expositie, waarin beide kunstenaars elkaar prachtig aanvullen.

Expositie 'Verstild Leven'/ Lilian Steenhuisen (brons) en Theo van Winkel (schilderijen). Zaterdag 28 en zondag 29 oktober 12.00 tot 17.00 uur
Atelier Ewald Sorbi, Kerkstraat 1 Zetten; www.ewaldsorbi.nl.

Uitgelicht

Digitale krant