Afbeelding

Geslaagde kinderboekenmorgen met bange Barend

Algemeen

OVERBETUWE - Het thema van de kinderboekenmorgen in de kleutergroep op de School met de Bijbel was 'Bibbers in je buik'.

Ben jij bang in het donker? Droom je wel eens naar? Vind je spinnen eng? Of heb je pijn in je buik als je naar school moet? Iedereen is wel eens bang. En dat is helemaal niet gek! Je kunt bang worden als je iets gevaarlijks ziet. Bijvoorbeeld een grote hond die hard blaft en op je afrent. Of je bent bang dat je op school iets moeilijks moet doen en je denkt dat je fouten gaat maken. Je schrikt, je hart bonst in je keel en je voelt bibbers in je buik. Gelukkig is er Iemand die altijd bij je is en dat is God. Er staat bijna vierhonderd keer in de Bijbel dat je niet bang hoeft te zijn.

Samen luisterden en keken de kleuters naar het mooie en boeiende prentenboek 'Bange Barend leert vliegen'. Daarnaast was er een spelprogramma bij dit prentenboek samengesteld. Ouders begeleidden de kinderen bij spelletjes als 'Arend-erger-je-niet', 'Gekleurde-vogel-spel' en 'Vogel-verstoppertje'.

Aan het eind van deze bijzondere kinderboekenmorgen gingen alle kinderen voldaan en voorzien van een leuk leesboekje naar huis.

Uitgelicht

Digitale krant