ACSI herovert koppositie in bedrijvencompetitie

Algemeen

DODEWAARD - Campinggidsuitgever ACSI uit Andelst is er half oktober in de inhaalwedstrijd tegen aannemerij M. Polman uit Kesteren voor het eerst sinds jaren in geslaagd de koppositie in de tafeltenniscompetitie voor bedrijven te veroveren.

Tegen de kampioen van 2016 had ACSI aanvankelijk niets in te brengen en leek een ruime nederlaag in de maak. ACSI herpakte zich echter op tijd en sleepte een gelijkspel uit het vuur.

De aannemers uit Kesteren bouwden een snelle en degelijke voorsprong op: na vijf partijen stond er 4-1 op het bord. Een tussenstand die stond als een huis. Naast één winstpartij voor Paul Kogels werden er slechts twee games gepakt. Na nog een winstpartij voor de kopman begon het tij te keren, al veroorzaakte Michel Braeken eerst nog de 5-2 door een nederlaag tegen kopman Marien Polman. Cruciaal bleek de zwaar bevochten overwinning van René van de Ven tegen Marien Polman. Na vier games was de stand tot op het punt gelijk. Vervolgens wist René van de Ven het juiste gereedschap te hanteren om de aansluitingstreffer te maken: 5-4. Michel Braeken faalde niet in zijn slotakkoord tegen Elbert van der Veer.

Door deze uiteindelijk terechte puntendeling nestelt ACSI zich opnieuw aan de kop van de ranglijst in de A-poule van de bedrijfscompetitie bij Sethone.

Uitgelicht

Digitale krant