Afbeelding

Gevraagd nieuwe vrijwilligers voor Home-Start Overbetuwe

Algemeen

OVERBETUWE - Wegens grote vraag van gezinnen zoekt Forte Welzijn vrijwilligers met opvoedkwaliteiten. Ben jij de vrijwilliger die een gezin zou willen ondersteunen?

Vrijwilligers van Home-Start Overbetuwe bieden ondersteuning aan ouders die dat nodig hebben. De gezinnen geven zelf aan op welke gebieden zij steun willen. Dat kan bijvoorbeeld zijn door: overbelasting, moeilijkheden met kinderen, weinig sociale contacten, spanningen tussen partners of problemen met de Nederlandse taal. Als vrijwilliger gaat u wekelijks bij ‘uw’ gezin op bezoek. Het uitgangspunt van Home-Start is het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken.

De training
Wil jij als vrijwilliger een gezin een steuntje in de rug bieden? Na een kennismakingsgesprek kun je deelnemen aan de training. De cursus bereidt je voor om de gezinnen zo goed mogelijk te ondersteunen. Deze start donderdagochtend 9 november en 23 november. Daarna volgen nog twee dagdelen in januari 2018. Tijdens de training besteden we onder andere aandacht aan: opvoedproblemen, normen & waarden, communicatie en grenzen stellen.

Aan de slag
Na de training ben je gecertificeerd om als vrijwillige gezinsondersteuner aan de slag te gaan. Samen kijken we welk gezin er bij je past en vervolgens zal er een kennisgesprek plaatsvinden. Als jij en het gezin een klik hebben, kun je starten. Je wordt in het werk begeleid door de (Home-Start) coördinator.

Heb je belangstelling? Bel of mail de coordinator, Saskia Henze: saskia.henze@fortewelzijn.nl, 06 46375070 of Roly Buijs roly.buijs@fortewelizjn.nl, 06 33793841.

Uitgelicht

Digitale krant