Economie en democratie anders

Algemeen

ELST - Waarschijnlijk wordt op 26 oktober een nieuw kabinet gepresenteerd; meer dan 200 dagen na de verkiezingen van 15 maart. Er is veel aandacht voor de financiële plannen, maar wat is nu écht belangrijk?

Nadat IJsland failliet ging kwam er een beweging op gang, die de bewoners van IJsland centraal stelt en niet het financiële systeem. Ook in India wordt met de bewoners gewerkt aan een omgeving zoals ze die zelf willen. Inspirerende voorbeelden van mensen die van onze huidige samenleving weer een samenleving willen maken. De inspirerende documentaire ‘Tomorrow’ toont een aantal pioniers die op eigen initiatief de huidige systemen in de landbouw, energie, economie, democratie en educatie opnieuw proberen uit te vinden om de wereld leefbaarder te maken.

"Op 31 oktober kunt u kijken naar duurzame oplossingen voor economie en democratie. Na het bekijken van de genoemde thema’s uit de documentaire gaan we met elkaar in gesprek over de film en over wat wij zelf kunnen doen. Kom op 31 oktober naar De Ruimte, Sint-Maartensstraat 32b, Elst. Aanvang 20.00 uur."

Uitgelicht

Digitale krant