Afbeelding

DFS en Zuidvogels delen de punten: 1-1

Algemeen

OPHEUSDEN - DFS trad afgelopen zaterdag in de hoofdklasse B aan tegen Zuidvogels uit Huizen.

DFS begon goed aan de wedstrijd tegen de Huizenaren. De bezoekers gingen direct op zoek naar de voorsprong. Nadat Goorman zijn kopbal door doelman Mol gekeerd zag worden stopte Mol ook bekwaam een inzet van Harlaux. Na zo’n twintig minuten ging DFS teveel mee met de speelwijze van de thuisploeg. Veel verder dan wat geblokte schoten en een kopbal in de verre hoek kwamen de Huizenaren niet.

In de tweede helft waren de beste mogelijkheden voor DFS. Nadat Dors naast schoot zette Worm medespeler Harlaux vrij voor keeper Mol, die zijn half geraakte inzet nog net tot corner kon verwerken. Na achtenvijftig minuten kwam DFS op voorsprong. Na een vrije trap van Harlaux dook Sanders vrij op voor doelman Mol, om hem vervolgens via de onderkant van de lat kansloos te laten, 0-1. Van Walsem zag daarna een kopbal in de veilige handen van Mol verdwijnen terwijl een lob van Tat ruim over de goal van Veeneman verdween. Negentien minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een makkelijk gegeven penalty, die door De Heus benut werd,1-1. De thuisploeg overleefde daarna een scrimmage en een schot van Goorman, die via een tegenstander naast ging. DFS probeerde de winst vervolgens nog wel binnen te halen, maar men had pech met een kopbal op de lat. In de tegenstoot had men echter ook een tegengoal om de oren kunnen krijgen.

Opstelling: Peter Veeneman,Corné Davelaar,Tim Sanders,Rick van Walsem,Noë Bokila,Lorenzo Davids(79. Nick Romein),Marc Harlaux,Arjan Goorman,Rutger Worm, Luciën Dors,Qendrim Beqiraj(62.Alex Scheffer).