Redelijke competitiestart Sethone

Algemeen

DODEWAARD - Op 22 september speelde Sethone thuis de tweede competitieronde. Dit seizoen speelt Sethone met drie seniorenteams, in de derde, vijfde en zesde klasse. Na twee rondes staan team 1 en 3 in de middenmoot, Sethone 2 staat bovenaan.

Sethone 1 kampte in de eerste ronde met bezettingsproblemen, maar sprokkelde knap vijf punten bij elkaar. In Verenigingshal 'De Eng' waren de mannen uit Westervoort te gast. Het werd een moeizame avond. Een zekere nederlaag tekende zich al snel af, maar viel met 3-7 voor Westa nog enigszins mee. De uitslag was zelfs wat geflatteerd, want had namelijk de twee vijfsetters gewonnen en niet nipt verloren, dan was het gewoon 5-5 geworden.

Het tweede team maakt een sterke seizoensstart. Het treffen in Herpen leverde liefst negen punten op en ook thuis was er winst, zij het bescheiden: 6-4 tegen promovendus ONI uit Wijchen. Het winnende punt kwam van het bat van Dennis Jansen uit Herveld, die in een spectaculaire partij over vier games - drie gewonnen in een tiebreak - Janneke van Wees versloeg. Sethone 2 staat hiermee bovenaan in de vijfde klasse.

Spannend was het op tafel 3. Ook hier kwam de tegenstander uit Wijchen. Tot de zesde partij ging de strijd gelijk op. ONI 10, een week eerder met 10-0 te sterk voor Kracht & Vriendschap, zette hierna een tandje bij en liep uit naar 3-5. Evert Meyer bracht de spanning terug: 5-4, maar helaas ging het slotakkoord verloren en werd het 4-6.

Uitgelicht

Digitale krant