Interkerkelijke ontmoetingsavond Zetten

Algemeen

ZETTEN – Op donderdag 5 oktober houdt stichting De Schakel een interkerkelijke samenkomst in ontmoetingscentrum De Verbinding aan de Stationsstraat 1 in Zetten. Drs. Els J. van Dijk, directeur van de Evangelische Hogeschool in Amersfoort, spreekt over haar boek ‘Oefenen in verlangen’.

Het opwekken van verlangen naar een betere wereld is volgens Els van Dijk een van de belangrijkste verantwoordelijkheden van volwassenen richting jongeren. “We schieten er namelijk niets mee op als we hun slechts voorhouden ‘hoe het hoort’ in het leven. Jongeren zullen dan hooguit aan gewoontevorming doen, maar niet in beweging komen. Dat kan alleen als het vuur vanbinnen ontstoken is en het verlangen naar God is ontbrand”, aldus de spreekster. Haar boek ‘Oefenen in verlangen’ wil een stimulans zijn om verlangend te leven en om van daaruit de ontmoeting met jongeren gestalte te geven.

Aanvang van de samenkomst: 20.00 uur; zaal open vanaf 19.30 uur; sluiting om 22.00 uur. Iedereen is welkom. Er is een boekentafel aanwezig en een verkoopstand met Israëlproducten. Verdere informatie staat op www.deschakelzetten.nl.

Uitgelicht

Digitale krant