Jolanda van Westrenen levert prachtige prestatie tijdens Bol D’or.

Algemeen

LIENDEN - Afgelopen weekend vond de Endurance World Championship (EWC) plaats in Frankrijk op het circuit van Paul Ricard. Jolanda van Westrenen uit Lienden nam net als vorig jaar deel samen met het internationale Girls Racing Team. De meiden behaalde vorige jaar al de twaalfde plaats. Dit jaar gaven ze nog meer gas en hebben ze de achtstee plaats behaald in de stock!

Het team bestaat uit twee Franse dames, Jolanda van Westrenen en als reserve een Zwitserse dame. Jolanda mocht zaterdag om 15:00 uur de endurance starten. Dat deed ze erg goed, want ze startte in de 54e positie en binnen een uur reed ze al op de 39e plaats. De meiden hebben de motor 24 uur lang non-stop laten racen en hebben elkaar ongeveer elke uur afgewisseld.

Deze 24-uurs race uitrijden is een super prestatie. ‘s nachts als het donker is word er gewoon doorgereden. De dames lieten zich daardoor niet afschrikken, de ronde tijden werden niet veel langzamer dan overdag. Tussen de wissels door werd er snel wat gegeten, gedronken en gerust maar de race is en blijft een uitputtende bezigheid.

In totaal namen 59 teams deel aan deze endurance. Slechts 29 teams haalden echt de finish. Overige teams hadden motor uitval of een maakte een val. Het meiden team reedt op hun Yamaha R1 in totaal 630 ronden, daarmee lieten ze de nummer 9 in hun klasse 10 ronden achter zich. Met een 19e plaats overall en een achtste plaats in de 1000cc stock, kunnen de meiden terugkijken op een prachtige en bovenal meer dan geslaagde Bol d’or!

Uitgelicht

Digitale krant