Logo gemeentenieuwsonline.nl

Pianorecital Camiel Boomsma in Rhenen

RHENEN - De jonge pianist Camiel Boomsma bewandelt zijn eigen unieke pad en dat heeft hem inmiddels in vele grote concertzalen in de wereld gebracht.

Nadat hij internationaal de aandacht op zich vestigde met een virtuoze cd vol Wagnertranscripties, richt Camiel Boomsma zich op de gevoelige pianoromantiek. Met werken van Chopin en Schuberts mooiste sonate raakt hij rechtstreeks het hart.

In Rhenen richt Boomsma zich op het centrum van de pianokunst die hij zo lief heeft: de romantiek van Schubert en Chopin. De internationale pers beschrijft Camiels spel als “zeer sensitief en diepzinnig”. In zijn spel ligt de nadruk op het vertellen van het muzikale verhaal. De muziek van Chopin en Schubert is daar uitermate geschikt voor. Chopin krijgt een gezicht met zijn kenmerkende Nocturnes een schitterende Impromptu en zijn mooiste Ballade en Schubert wordt vertegenwoordigd door zijn laatste pianosonate. Een waardig testament met het meesterlijk sombere Andante sostenuto dat door Camiel Boomsma ongetwijfeld onnavolgbaar wordt uitgevoerd.

Het recital is zaterdag 30 september 20:15 uur in de Cunerakerk Rhenen .

reageer als eerste
Meer berichten